Vuurdoop VB Rallysport valt in het water

      Reacties uitgeschakeld voor Vuurdoop VB Rallysport valt in het water

Zwolle, 21 maart 2012

Na een periode van bijna twee jaar strippen, schuren, lassen, spuiten en weer opbouwen was afgelopen zaterdag eindelijk het heugelijke moment daar: VB Rallysport stond met de geheel nieuw opgebouwde Peugeot 205 GTI aan de start van hun allereerste wedstrijd. Het debuut van deze nieuwe equipe met rijder Martin van Brussel en navigatrice Pauline Hulshof vond plaats tijdens de Tank S Short Rally, verreden in de polder rondom Emmeloord. Voor VB Rallysport en nog zes andere equipes was deze wedstrijd tevens de aftrap van het nieuwe seizoen van de Peugeot 205 CUP.

Op vrijdagavond werden de eerste twee proeven rondom Kuinre en Blankenham, ondanks de mist, vakkundig op papier gezet. De zaterdagochtend stond voornamelijk in het teken van de technische keuring, terwijl ’s middags door het serviceteam de laatste hand werd gelegd aan het gereed maken van de Peugeot 205 GTI voor deze allereerste wedstrijd. Tevens werd de beroemde proef “Nagelerweg” verkent en op papier gezet.

Zaterdagavond om 19:08 uur rolde de witte Peugeot 205 GTI van VB Rallysport over het startpodium en vol goede moed werd er koers gezet naar de eerste KP van de wedstrijd. Na een prima start werd de equipe met de finish in zicht verrast door de aanwezigheid van een grote hoeveelheid water in een scherpe bocht, waardoor de auto blokkeerde en rechtdoor de sloot in gleed. Tot verbazing van iedereen belandde de nieuwe Peugeot 205 GTI haast gebroederlijk naast de Peugeot 206 van het HART-team, welke op exact hetzelfde punt van de dijk was gegleden. De teleurstelling en van rijder en navigatrice was enorm en zeker binnen het serviceteam niet minder. Omstreeks 23:30 uur werden beide auto’s uit te sloot getrokken en kon er begonnen worden met het inventariseren van de schade en de terugreis naar huis.

De aankomende weken zal de auto grondig worden schoongemaakt en de schade in kaart gebracht worden, vooralsnog lijkt de schade zich te beperken tot blikschade.

Op dit moment wordt er druk gewerkt aan de auto en afhankelijk van de vorderingen zal een beslissing gemaakt worden of er gewacht wordt tot de Vechtdal Short Rally of dat er door VB Rallysport een extra wedstrijd verreden zal worden. Tot slot wil VB Rallysport alle sponsoren en in het bijzonder iedereen die betrokken is geweest bij de opbouw van de rallyauto hartelijk bedanken voor alle inzet.

Hou de website www.vbrallysport.nl in de gaten voor het laatste nieuws!