Voorzichtige start VB Rallysport eindigt op podium

      Reacties uitgeschakeld voor Voorzichtige start VB Rallysport eindigt op podium

Tijdens de Autosoft Vechtdal Rally, welke verreden werd op zaterdag 19 mei, heeft VB Rallysport revanche genomen op alle negatieve ervaringen van de Tank S Short Rally door hun Peugeot 205 GTI voor de eerste maal ooit op het podium te zetten.

In de voorbereiding op de Autosoft Vechtdal Rally is er gekozen om een extra wedstrijd te rijden. Hierbij is gekozen voor de OVD Groep Short Rally, welke verreden werd op 7 april. Ditmaal niet met vaste rijder Martin van Brussel achter het stuur maar de ervaren rijder Terry Hinsen. Met een 8e plaats in de divisie en een 34e plaats in het algemeen klassement als resultaat was de positieve trend gezet en heeft zowel het serviceteam als navigatrice Pauline Hulshof een schat aan ervaring opgedaan, waardoor zowel het team als de rallyauto beter voorbereid waren op het “grote” werk.

Na de OVD Groep Ede Rally is er in samenwerking met Lier Rallysport weer hard gewerkt aan de witte Peugeot om alle puntjes op de -i- te zetten en de rallyauto gereed te maken voor de Autosoft Vechtdal Rally, welke de tweede wedstrijd is op de kalender van de Nederlandse Peugeot 205CUP.

Zaterdag 19 mei werd er al vroeg in de ochtend vertrokken vanuit Hoogeveen richting de Evenementenhal in Hardenberg waar het servicepark evenals de documentcontrole plaatsvond. Omstreeks half 1 waren rijder en navigator weer terug op het servicepark nadat zij in de ochtend de proeven hadden verkend. De proeven lagen er uitdagend bij en vooral naar het onverhard op de vierde klassementsproef werd uitgekeken. De doelstelling was vooraf zeer duidelijk: het finishpodium halen en  veel ervaring opdoen met zowel de rallyauto als tussen rijder en navigator!

Kort na 2 uur vertrok de equipe naar het startpodium op het serviceterrein, waarnaar doorgereden werd naar de allereerste klassementsproef nabij de Duitse grens. Na een behouden gereden eerste proef was de opluchting groot en werd er vol goede moed koers gezet naar de overige drie proeven. Naarmate het vertrouwen groeide werd voorzichtig het tempo verhoogd en na de eerste vier proeven kwam de equipe aan in Hardenberg voor het geplande servicemoment. Een korte blik op de stand toonde aan dat er nog een lange weg te gaan is maar door de uitval van twee andere equipes in de klasse behoorde een podiumplek ineens tot de mogelijkheden.

Na een korte service werd er opnieuw koers gezet richting de eerste proef en geleidelijk kwam de equipe steeds beter in het ritme. Het goede gevoel van zowel rijder als navigator resulteerde in een aanzienlijke verbetering van de tijden. Op de zevende klassementsproef rondom Dalen sloeg het noodlot helaas ook toe bij een derde equipe in de klasse, wat betekende dat VB Rallysport op koers lag voor het erepodium. Nadat ook het slechte maar mooie onverhard van proef acht was overwonnen was de ontlading in de rallyauto dan ook groot en werd er koers gezet richting het finishpodium. Daar stonden vrienden, familie en andere 205CUP-deelnemers al klaar en werden Martin en Pauline haast als winnaars onthaald na het behalen van de derde plaats. Het resultaat was een 3e plek in de klasse C3, een 14e plaats in divisie 1 en een 57e plaats in het algemeen klassement.

De volgende wedstrijd voor VB Rallysport is de ELE Rally op 1 en 2 juni rondom Helmond, één van Nederlands grootste en langste wedstrijden, welke start op de vrijdagavond en op zaterdagochtend wordt vervolgd. Met niet minder dan 477 km te rijden, waarvan ruim 180 km op snelheid zal dit de allereerste grote wedstrijd zijn waar VB Rallysport aan deel zal nemen.

Hou tot die tijd de website www.vbrallysport.nl in de gaten voor het laatste nieuws en foto’s van de Autosoft Vechtdal Rally!