Voortijdig einde Hellendoornrally voor VB Rallysport

      Reacties uitgeschakeld voor Voortijdig einde Hellendoornrally voor VB Rallysport

In de Unica Schutte ICT Hellendoornrally, welke verreden werd op 21 en 22 september rondom Hellendoorn en omstreken, is het VB Rallysport helaas niet gelukt om het finishpodium te halen.

Voor de Unica Schutte ICT Hellendoornrally heeft het rallyteam, rijdend met een witte Peugeot 205 GTI, gekozen voor een samenwerking met de zeer ervaren Renaldo Lier als navigator naast rijder Martin van Brussel. Het doel voor deze wedstrijd was om, naast veel ervaring op te doen, ook een oogje op de tijden en het podium te houden en tevems belangrijke punten voor het 205CUP-kampioenschap mee naar huis te nemen.

Op donderdagavond werd er koers gezet richting Hellendoorn voor de documentencontrole en aansluitend de verkenning van de eerste drie klassementsproevenVooral de proef bij Notter en Zuna werd als zeer uitdagend ervaren en de noodzakelijke aandachtspunten werden vakkundig in de notes opgenomen. Op vrijdagochtend reisden de voltallige teams van Lier Rallysport en VB Rallysport af naar Rijssen, waar het serviceterrein was gevestigd, waarna de overige vijf klassementsproeven door de equipe zijn verkend.

Nadat alle proeven op papier waren gezet is de laatste hand gelegd aan de rallyauto, waarna om 19:40 uur de witte Peugeot op weg is gegaan voor de eerste drie proeven van deze legendarische wedstrijd. Na een behouden start op de proeven bij Den Ham en Daarle werd er koers gezet naar de proef Notter. Daar bleek dat deze proef inderdaad een listige proef was want op verschilende plekken lagen auto’s aan de kant van de weg. Behendig wist Martin zijn auto over zowel het verhard als het onverhard te manouvreren en veilig werd het serviceterrein bereikt.
Na een grondige check door het serviceteam vertrok de equipe voor de tweede boucle van de vrijdagavond. Voorzichtig werd het tempo opgevoerd en het vertrouwen werd steeds beter, wat resulteerde in een 63e plek algemeen en een 4e plek in de klasse C3.

Na een korte nacht werd de rallyauto ’s ochtends weer uit het parc ferme gehaald en na een servicemoment wachtte de bekende proef Luttenbergring. Helaas werd er op deze proef een foutje gemaakt, waardoor de equipe nóg gemotiveerder was om, na een kort servicemoment, een goede tijd neer te zetten op de tweede maal Luttenbergring. Echter werd er in een chicane een ton geraakt, waardoor de auto naar rechts doorschoot en tegen een boom tot stilstand kwam.
Na een grondige check door het toegesnelde ambulance-personeel bleek dat, op een gekneusde duim na, zowel navigator als rijder er zonder kleerscheuren waren afgekomen. Helaas bleek al snel dat dit niet het geval was voor de witte Peugeot 205, welke als total-loss beschouwd moet worden.

De uitval en de enorme schade aan de rallyauto betekent voor VB Rallysport helaas ook het einde van het rallyseizoen 2012 in de 205CUP. De komende weken zal samen met Lier Rallysport, Terry Hinsen (AMSolutions) en onze trouwe sponsoren de exacte schade worden geïnventariseerd en beslist gaan worden op wanneer en op welke manier VB Rallysport terug zal komen in de rallysport.

Hou onze website www.vbrallysport.nl in de gaten voor het laatste nieuws, de nieuwste foto’s van de Unica Schutte ICT Hellendoornrally en volg ons ook op Twitter via @VB_Rallysport