VB Rallysport sluit seizoen in stijl af

      Reacties uitgeschakeld voor VB Rallysport sluit seizoen in stijl af

Tijdens de Twente Rally, bij menig rallyliefhebber beter bekend als de Conrad Euregio Rally, welke werd verreden op zondag 1 november, heeft rijder Martin van Brussel uit Meppel, genavigeerd door Anique Dufour uit Nijeveen, sportieve revanche genomen op de vroegtijdige uitval tijdens de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally. In deze uitdagende wedstrijd, waarbij Moeder Natuur zich op de laatste proeven liet gelden door dichte mistbanken, werd met de oranje Nissan Micra het rallyseizoen in stijl afgesloten met een 39e in het algemeen klassement, een 6e in de Klasse RC4 en werd de overwinning behaald in de Groep H13.

De 2015 editie van het evenement stond in het teken van de grote wijzigingen van het evenement. Werd de wedstrijd in de afgelopen jaren verdeeld over de zaterdagavond én de zondag, dit jaar koos de organisatie voor een één-dags-evenement met een compact schema, bestaande uit een drietal klassementsproeven, welke elk driemaal werden verreden. Met ruim 130 kilometer op snelheid en een proef over het befaamde industrieterrein Hengelo-Zuid beloofde het een waar spektakel voor zowel rijders als toeschouwers te worden.

Tijdens de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally weerhielden technische problemen een mooi resultaat. Na de wedstrijd bleken de problemen slechts van eenvoudige aard te zijn en werd het rallywapen zorgvuldig geprepareerd voor de seizoensafsluiter. In tegenstelling tot navigatrice Anique, welke in 2013 al deelnam aan deze wedstrijd, kwam rijder Martin nog niet eerder aan de start van dit evenement en er werd dan ook vol enthousiasme naar uitgekeken.

De documentencontrole vond zaterdagochtend plaats, waarna de rest van de middag voor Martin en Anique in het teken stond van het verkennen van de drie klassementsproeven rondom Goor, Haaksbergen en Hengelo. Op de vroege en mistige zondagochtend werd er opnieuw koers gezet naar het serviceterrein aan de Robijnstraat, waar het rallywapen, tijdens deze wedstrijd uitgerust met startnummer 72, al klaar stond voor de start van de wedstrijd.

Een paar minuten voor 11 verliet het team het serviceterrein voor de eerste boucle van drie proeven. Al op de eerste proef bleek dat de behouden bandenkeuze niet ideaal was. Rijder Martin na de eerste omloop: “De achterkant van de auto glijdt ontzettend en ook bij het aanremmen mis ik grip, erg frustrerend”. De problemen bleken echter niet zichtbaar aan de tijden ten opzichte van de directe concurrenten. Tijdens de service werd de Nissan Micra vakkundig nagelopen door de monteurs van het De Garage Rallyteam, werden de vertrouwde slicks gemonteerd en werd vol goede moed koers gezet naar een herhaling van de drie proeven. Hierbij werd het vertrouwen in de auto snel teruggevonden en werd een spannende strijdt uitgevochten met de op papier snellere Opel Adam van equipe Brinksma-De Vos.

Na de tweede omloop werd tijdens de service de lampenbar gemonteerd en werd de Nissan Micra gereed gemaakt voor de laatste boucle. Hoewel klassementsproef 7 bij een ondergaande zon werd verreden doemden links en rechts de eerste mistbanken op. Aangekomen bij de 8e proef had de nacht zijn intrede gedaan en werden de mistbanken steeds dikker. Al na enkele meters na de start bleek de lampenbar het zicht alleen maar meer te belemmeren en moest de snelheid omlaag. Rijder Martin: “Naar mate we verder op de proef kwamen, des te minder ik de weg direct voor ons kon zien. Op sommige plekken waren we compleet blind, hele uitdagende omstandigheden!”. Helaas kwam de auto niet volledig ongeschonden uit de strijd nadat er een betonnen blok aan de binnenkant van een bocht werd geraakt. Desondanks werd er koers gezet naar de laatste klassementsproef, waar bij aankomst de organisatie had besloten om de proef te neutraliseren zodat het team op weg kon naar de finish, waar het team enthousiast werd onthaald door de monteurs. Rijder Martin: “Deze wedstrijd was erg leerzaam voor ons en ik ben ontzettend blij met het geweldige resultaat!”.

Het team wil haar sponsoren ED Management, KAN Reclame, WeProveIT, Autobedrijf Johan de Vries, Timmer Automobielen, Koolen ABC, All For Cars Meppel en het serviceteam van De Garage Rallyteam hartelijk bedanken voor de ondersteuning.

Hou de website www.vbrallysport.nl in de gaten voor het laatste nieuws, foto’s van de Twente Rally en volg ons op Twitter via @VB_Rallysport.