VB Rallysport doet in Ede ervaring op in verrassende samenstelling

      Reacties uitgeschakeld voor VB Rallysport doet in Ede ervaring op in verrassende samenstelling

Hoogeveen, 10 april 2012

Na een zeer onfortuinlijk uitstapje in de sloot tijdens de allereerste wedstrijd van VB Rallysport was de moed bij rijder Martin van Brussel en navigatrice Pauline Hulshof een beetje in de schoenen gezakt. Toch werd direct na de Tank S Short Rally een begin gemaakt met het inventariseren van de opgelopen schade en wonder boven wonder leek de Peugeot 205 GTI alleen blikschade opgelopen te hebben.

Deelname aan de Vechtdal Short Rally stond pas halverwege mei op de planning en het team keek dan ook uit naar een rustige periode van schoonmaken en schade-herstel. Echter kwam er uit onverwachte hoek het verzoek of het mogelijk was om alsnog met het witte rallywapen van VB Rallysport aan de start te staan in Ede tijdens de OVD Groep Short Rally op 7 april. Na kort overleg zijn in samenwerking met Lier Rallysport uit Staphorst de schouders er weer flink onder gezet, wat resulteerde in een auto die vrijdag vóór het evenement er weer prachtig bij stond.

Zaterdagochtend werd er al vroeg vertrokken vanuit Staphorst en koers gezet richting het serviceterrein in Veenendaal, waar de Peugeot 205 GTI werd voorzien van de verplichte stickers en startnummers. Ditmaal werd ook de sticker van de bestuurder aangepast en werd de naam Terry Hinsen, 205CUP-kampioen in 2010, op de achterramen aangebracht.

Vol goede moed vertrokken Terry en Pauline voor het verkennen van de twee klassements-proeven, welke elk drie keer op het programma stonden. Bij terugkomst waren beide enthousiast over de proeven en er werd vooral uitgekeken naar het onverhard.

Kort na half één ’s middags vertrok de equipe naar het startpodium bij GINAF Service in Ederveen, waarnaar doorgereden werd naar de allereerste klassementsproef bij Lunteren.
Helaas kon deze proef niet vol worden gereden wegens kleine problemen met het koelsysteem, welke gelukkig snel konden worden verholpen. Vanaf klassementsproef twee liet de techniek van de Peugeot 205 GTI de equipe niet meer in de steek en kon er vooral veel plezier gemaakt worden en ervaring worden opgedaan.

Na vier klassementsproeven begonnen rijder en navigator steeds beter aan elkaar te wennen en na de service werd dan ook besloten om een tandje erbij te zetten. Echter door een heftige crash van één van de deelnemers werden zowel klassementsproef vijf als zes geneutraliseerd, waardoor de equipe niet helemaal heeft kunnen laten zien wat ze in hun mars hadden.

Uiteindelijk resulteerde dit in een 1e plek in de klasse C3, een 8e plaats in divisie 1 en een 34e plaats in het algemeen klassement.

De volgende wedstrijd voor VB Rallysport zal de Vechtdal Short Rally zijn op 19 mei, waar rijder Martin van Brussel weer achter het stuur zal kruipen.

Hou tot die tijd de website www.vbrallysport.nl in de gaten voor het laatste nieuws en
de foto’s van de OVD Groep Short Rally!