Top resultaat VB Rallysport tijdens thuisrally

      Reacties uitgeschakeld voor Top resultaat VB Rallysport tijdens thuisrally

Tijdens de Autosoft Vechtdalrally, welke op 20 juni werd verreden, heeft VB Rallysport de stijgende lijn knap kunnen doorzetten. In deze korte maar uitdagende wedstrijd behaalde rijder Martin van Brussel uit Meppel, genavigeerd door Anique Dufour uit Nijeveen, met de oranje Nissan Micra een keurige 4e plaats in de klasse RC4 en een knappe 48e plaats in het algemeen eindklassement.

Tijdens deze 11e editie van het evenement, welke door het team wordt gezien als thuiswedstrijd, stond rijder Martin alweer voor de derde maal als deelnemer aan de start. Maakte het team vorig jaar nog hun debuut met de snelle Nissan Micra en was het voornaamste doel het uitrijden van de rally. Tijdens deze editie werd de lat een stuk hoger gelegd met als doel bij de eerste 60 te eindigen. De wedstrijd bestond uit een tweetal verschillende klassementsproeven rondom Hardenberg, welke respectievelijk drie- en tweemaal gereden moesten worden, met een totale lengte van 88 kilometer.

In april nam VB Rallysport deel aan de Rally van Putten, waarbij de potente Nissan Micra helaas niet geheel ongeschonden uit de strijd kwam. In samenwerking met van de monteurs van het
De Garage Rallyteam uit Meppel werd de rallyauto weer op tijd in topconditie gebracht voor de tweede afspraak van het seizoen rondom Hardenberg.

Op zaterdagochtend vond in alle vroegte de documentencontrole plaats, waarna rijder Martin en navigatrice Anique zich konden opmaken voor het verkennen van de twee proeven en het serviceteam zich kon opmaken voor de technische keuring van de rallyauto.

Na het afronden van de verkenning en de lunch vertrok het team, rijdend met startnummer 76 op de deuren, om 14:32 uur voor de eerste ronde van 2 klassementsproeven, waarna 40 minuten service op het programma stond. Rijder Martin: “Wát een geweldige proeven! Er vormen zich al grote gaten in het onverhard en de proeven zijn razendsnel. Ik begin steeds meer vertrouwen te krijgen in de grip van de Micra.” Tijdens de tweede ronde van 2 klassementsproeven werd het gas er goed op gehouden en ondanks een remfoutje op de derde klassementsproef werden de proeven zonder problemen afgewerkt. Na een laatste check door de monteurs werd door het team koers gezet naar de laatste klassementsproef. De hoge snelheid in combinatie met de flinke gaten in het onverhard zorgde voor heel wat vliegmomenten maar desondanks werd de finish zonder problemen behaald. Rijder Martin: “Na de Rally van Putten was ik van mening dat het nóg harder kon. Vandaag hebben we een aantal tandjes erbij gedaan, zonder extreem veel risico te nemen. De auto heeft zich geweldig gehouden, het gehele team heeft een topprestatie geleverd!”.
Tijdens deze wedstrijd hebben VB Rallysport en De Garage Rallyteam speciale aandacht gevraagd voor de sponsortocht “Op de pedalen” van Team Silvan middels een sticker op beide rallyauto’s. Neem een kijkje op www.teamsilvan.com voor meer informatie over het goede doel van deze sponsortocht.

Het team wil haar sponsoren ED Management, KAN Reclame, WeProveIT, Autobedrijf Johan de Vries, Timmer Automobielen en het serviceteam van De Garage Rallyteam hartelijk bedanken voor de ondersteuning.

Hou de website www.vbrallysport.nl in de gaten voor het laatste nieuws, foto’s en de beelden van de Autosoft Vechtdalrally en volg ons op Twitter via @VB_Rallysport.