Tevredenheid overheerst bij VB Rallysport

      Reacties uitgeschakeld voor Tevredenheid overheerst bij VB Rallysport

Tijdens de Rocar-Tech Twente Rally, welke werd verreden op zaterdag 21 en zondag 22 oktober, wist VB Rallysport alle beproevingen te doorstaan en de finish te bereiken. Onder zeer moeilijke omstandigheden lieten vele teams zich verrassen. Door een behouden aanpak eindigden rijder Martin van Brussel en navigator Bart Stax met hun witte Ford Fiesta ST150 op een 53e plaats in het algemeen klassement en een 9e plaats in de klasse NC4.

De Rocar-Tech Twente Rally, het jaarlijkse rallyspektakel rondom Hengelo, bestond dit jaar uit 16 klassementsproeven met 4 proeven op de zaterdagavond en nog eens 12 proeven op de zondag. Van de ruim 300 kilometer moesten 181 kilometer op snelheid worden verreden. Na een aantal teleurstellende wedstrijden, waarin problemen met de aandrijflijn zorgden voor vroegtijdige uitval, werden vooraf geen klassementsambities gesteld en was “finishen” het hoofddoel. Dit ook om navigator Bart, welke sinds 2016 een duo vormt met rijder Martin, een passend afscheid te geven van zijn mooie rallycarrière.

Op zaterdagochtend vertrok het gehele team al vroeg richting het serviceterrein, waar het serviceteam zich ontfermde over de rallybolide en het opbouwen van de serviceplek. Ondertussen namen rijder en navigator het routeboek in ontvangst, waarna de zaterdagproeven op papier werden gezet. In de middag werden ook de  zondagproeven verkend en voorzien van pacenotes en verzorgde het serviceteam de technische keuring van de Ford Fiesta. Rijder Martin: “Vanwege het slechte weer liggen de proeven er heel glad bij. Het is zaak om de zaterdagavond zonder kleerscheuren door te komen. Dan zien we zondag wel wat er mogelijk is voor het klassement in NC4.

Omstreeks 21:33 uur verliet de equipe, met startnummer 65 op de ramen van de Ford Fiesta, het serviceterrein richting de eerste 2 proeven van de avond. Helaas werd de 1e proef opgeschrikt door een ernstig ongeval, waardoor deze geannuleerd werd. Op de 2e proef werd, met het eerdere voorval in het achterhoofd, geen enkele risico genomen. Bij de stopfinish van deze proef bleek dat ook de resterende 2 proeven van de avond waren geannuleerd, waarna het team koers zette naar het parc fermé.

Na een korte nachtrust vertrokken Martin en Bart om 06:45 uur voor de verkenning van de bekende publieksproef op het industrieterrein van Hengelo-Zuid. Na een goed ontbijt werd de rallyauto weer uit het parc ferm gehaald en door het serviceteam volledig klaargestoomd voor de 1e boucle van 4 proeven.
Op de 1e proef kwam al snel het goede gevoel en werd veel vertrouwen getankt. Ook deze proef werd helaas geannuleerd waardoor de equipe koers zette naar de 3e proef op het industrieterrein. Echter liet rijder Martin zich verrassen door de complexiteit van de proef, waardoor een straftijd van 5 minuten werd gepakt. De 4e proef verliep goed, waarna tijdens de service de rallyauto grondig werd nagekeken door het serviceteam.

Tijdens de 2e boucle werd er een tandje bij gezet en ondanks de annulering van de 2e proef, klom het team in het klassement. Nadat de snelle Ford Fiesta weer was nagekeken tijdens de daaropvolgende service werd ook de lampenbak gemonteerd voor de 3e en laatste boucle. Ditmaal werd de 1e proef geannuleerd waarna de equipe koers zette naar de 2e proef en werd gekozen om behoudend te rijden. Op de 3e proef op het industrieterrein ging het gas er nog 1x vol op, waarna de 4e proef geen enkel risico meer werd genomen.
Rijder Martin: “Ik ben erg opgelucht dat we eindelijk weer eens de finish hebben weten te halen. De auto deed het super!. Ik wil Bart enorm bedanken voor de samenwerking.
Navigator Bart: “Ik wil Martin en de rest van het team enorm bedanken voor alle leuke jaren en ben blij dat we de samenwerking met dit mooie resultaat hebben kunnen afsluiten!

Het team wil haar sponsoren Mampaey, Helweg ICT Services, Hanze IT, Aangepastebak.nl, NB Consultancy, KAN Reclame, ED Management, A2 Dienstverlening, De Garage Meppel en het serviceteam hartelijk bedanken voor de ondersteuning.

Hou www.vbrallysport.nl in de gaten voor het laatste nieuws, foto’s en onboards van de van de Rocar-Tech Twente Rally en volg ons op Twitter via @VB_Rallysport.