Terugkeer VB Rallyport op rallypaden komt dichterbij

      Reacties uitgeschakeld voor Terugkeer VB Rallyport op rallypaden komt dichterbij

Na een zeer positief verlopen testrit met de groep A opgebouwde Nissan Micra komt de lang verwachte terugkeer op de rallypaden van rallyteam VB Rallysport eindelijk dichterbij.

Na de onfortuinlijke uitval tijdens de Hellendoorn Rally in 2012 is ervoor gekozen om de rallyactiviteiten voorlopig op een laag pitje te zetten. Echter kruipt het bloed waar het niet gaan kan, wat dit voorjaar heeft geresulteerd in het plan om  in 2014 weer deel te gaan nemen aan enkele rallyevenementen. Om de in 2012 aangeschafte Nissan Micra op punt te zetten is er samenwerking gezocht met ex-Peugeot 205 CUP-kampioen Terry Hinsen, welke eerder ook al zijn medewerking had geleverd bij de opbouw van de Peugeot 205. Na de APK-goedkeuring heeft de Nissan Micra afgelopen zaterdag de eerste grote aantal kilometers gemaakt vanuit het zuiden naar de nieuwe werkplaats op het industrieterrein De Baarge in Staphorst.

In de komende weken zal in samenwerking met Lier Rallysport de laatste hand aan de rallyauto worden gelegd om ervoor te zorgen dat de auto er tiptop bij staat voor de eerstvolgende wedstrijd. Hierbij is gekozen voor de Autosoft Vechtdalrally, welke wordt verreden op 21 juni in de omgeving van Hardenberg. Dit evenement is voor rijder Martin van Brussel zijn thuiswedstrijd en kan vertrouwen putten uit het resultaat van 2012, waarbij Martin in tegenstelling tot zijn concurrenten in de Peugeot 205 CUP de auto veilig over de finish wist te brengen en door het behalen van de 3e plaats in de klasse de eerste bekers in ontvangst mocht nemen. Meer informatie over de Autosoft Vechtdalrally is de vinden via www.vechtdalrally.nl.

Hou onze website www.vbrallysport.nl in de gaten voor het laatste nieuws, de nieuwste foto’s, like VB Rallysport op Facebook en volg ons ook op Twitter via @VB_Rallysport!