Terugkeer op rallypaden resulteert in podiumplek

      Reacties uitgeschakeld voor Terugkeer op rallypaden resulteert in podiumplek

Tijdens de Autosoft Vechtdal Rally, welke afgelopen zaterdag werd verreden, heeft VB Rallysport een zeer succesvolle terugkeer gemaakt op de rallypaden. Na een spannende secondenstrijd met collega Micra-rijder Wilbert van der Burg legde de equipe, met rijder Martin achter het stuur en navigator Anique op de hotseat, beslag op de tweede plaats in de klasse 7/H13 en een 36e plaats in het algemeen eindklassement.

De wedstrijd, welke bestond uit 8 proeven, leidde de deelnemers langs 3 verschillende locaties in de omgeving van Dalen, Gramsbergen en Hardenberg. Voor deze wedstrijd koos rijder Martin van Brussel ditmaal voor een samenwerking met navigator Anique Dufour, welke vakkundig de juiste pacenotes voorlas.

In de weken voorafgaand aan de wedstrijd is er hard gewerkt om de auto in topconditie te krijgen en is er zelfs tijd vrijgemaakt om te testen met de nieuwe auto. Werd er in 2012 nog gereden met een Peugeot 205 GTI, vanaf het seizoen 2014 beschikt het team over een Nissan Micra groep A, voorzien van een dogbox en sper-differentieel, wat voor een heel andere rij-ervaring zorgt. Voor rijder Martin was het bijna 2 jaar geleden dat hij zijn laatste wedstrijd reed, welke onfortuinlijk eindigde tegen een boom. Het doel voor deze eerste wedstrijd was dan ook het goede gevoel zien terug te krijgen en het wennen aan de nieuwe auto.

De wedstrijddag begon in alle vroegte met de documentcontrole en aansluitend het verkennen van de 3 klassementsproeven, terwijl het serviceteam van Lier Rallysport de rallyauto klaar stoomde voor de technische keuring. De proeven werden vakkundig door navigator Anique op papier gezet, waarna om 13:18 uur de equipe over het startpodium reed bij de Evenementenhal in Hardenberg.

De eerste boucle van 3 proeven verliep prima en zonder problemen werd het serviceterrein bereikt, waar de rallyauto grondig werd nagelopen door het serviceteam. Rijder Martin: “De auto rijdt totaal anders dan de Peugeot 205. Vooral het late remmen en de hoeveelheid grip door het sper-differentieel maken een enorm verschil. We hebben het erg naar onze zin!”
In de tweede boucle werden de tijden op de proef scherper gezet en noteerde de equipe zelfs 2 maal een scratch, de snelste tijd in de klasse. Na het bezoek aan het serviceterrein werd er koers gezet naar de laatste 2 proeven van de wedstrijd. Gekozen werd om een tandje erbij te zetten en te experimenteren met de rempunten. Uiteindelijk bleek de 1e plaats in de klasse niet meer binnen het bereik te liggen maar met scherpe tijden werd er wel een 2e plaats binnen gehaald, een resultaat waar het team van tevoren alleen maar van had kunnen dromen. Rijder Martin: “Ik ben heel erg tevreden over de rij-eigenschappen van de auto en we hebben veel plezier beleeft aan de secondenstrijd met de andere rijders in onze klasse. Het serviceteam heeft een topprestatie geleverd. Dit resultaat smaakt zeker naar meer…”.

Het team wil haar sponsoren ED Management, KAN Reclame, WeProveIT en Paint Discounter hartelijk bedanken voor de ondersteuning.

In de komende weken zal de auto uitgebreid worden nagelopen en klaargemaakt voor het volgend evenement. Welk evenement dit zal worden blijft nog even verrassing maar dat er dit seizoen nogmaals deelgenomen gaat worden aan een evenement staat vast.
Hou onze website www.vbrallysport.nl in de gaten voor het laatste nieuws, foto’s en onboards van de Autosoft Vechtdal Rally en volg ons op Twitter via @VB_Rallysport.