Stijgende lijn VB Rallysport levert wederom podium op

      Reacties uitgeschakeld voor Stijgende lijn VB Rallysport levert wederom podium op

Tijdens de ELE Rally, welke verreden werd op vrijdag 1 en zaterdag 2 juni, heeft VB Rallysport de stijgende lijn van de Autosoft Vechtdal Rally doorgezet door hun Peugeot 205 GTI voor de tweede keer dit seizoen op het podium te zetten.

Tijdens de Autosoft Vechtdal Rally had het rallyteam, wat bestaat uit rijder Martin van Brussel en navigatrice Pauline Hulshof, maar één doel: uitrijden en veel ervaring op doen. Nadat de equipe geheel onverwacht op de laagste trede van het podium belandde kon eindelijk de moeilijke seizoensstart vergeten worden. Na de Autosoft Vechtdal Rally is er koortsachtig overleg gevoerd met onder andere Lier Rallysport en enkele sponsors. De eerstvolgende wedstrijd voor de 205 CUP, waaraan VB Rallysport deelneemt, zou precies twee weken later plaatsvinden rondom Eindhoven: de ELE Rally. Uiteindelijk is besloten om alsnog in te schrijven voor deze meerdaagse wedstrijd, welke hoog op het verlanglijstje stond van zowel rijder als navigator.

Ditmaal vertrokken VB Rallysport en Lier Rallysport op donderdag al gezamenlijk richting Eindhoven voor de documentcontrole en aansluitend het verkennen van de proeven, welke in de avond gereden zouden worden. De proeven waren schitterend en met al het onverhard beloofde deze wedstrijd een hele uitdaging te worden. Op vrijdagochtend werden de overige klassementsproeven verkend, waaronder ook de proef op het militaire terrein bij Oirschot en de proef Wintelre. Het beloofde een mooie maar lange wedstrijd te worden en het team stond te trappelen van ongeduld. De strategie voor deze wedstrijd was helder: veel ervaring op doen en rustig de snelheid proberen te verhogen. Met een aantal lokale rijders aan de start beloofde het een mooie strijd te worden binnen de 205 CUP.

Kort voor 9 uur in de avond vertrok de equipe naar het startpodium op het serviceterrein, waarnaar koers gezet werd naar de eerste twee klassementsproeven. Vooral de tweede klassementsproef “Somerlo” was een ware uitdaging met stukken onverhard, wat er slecht bij lag. Na een korte service ging het helaas op de vierde proef mis. Bij de overgang naar het eerste deel onverhard begon de motor in te houden en uiteindelijk viel deze stil. Na een snelle blik onder de motorkap kon het euvel gelukkig snel verholpen worden en werd gekozen om geen risico te nemen en de proef rustig uit te rijden. Helaas was de kans op een goede klassering hierdoor wel verkeken.

Na een korte nacht stonden er op zaterdagochtend vijf proeven achter elkaar zonder service op het programma, waardoor er gekozen werd om rustig op te bouwen. Naar mate de wedstrijd vorderde lukte het VB Rallysport steeds vaker om in de top drie van hun klasse te rijden zonder echt risico’s te nemen en werden de tijden op de proef bij de tweede doorkomst aanzienlijk verbeterd. Na de uitval van de equipe Hietbrink/Borsboom op vrijdagavond en de uitval van de equipe Stevens/Stevens op zaterdag leek een vierde plek in de klasse het hoogst haalbare voor VB Rallysport. Echter wist de equipe de achterstand op de nummer drie gedurende de zaterdag te verkleinen naar slechts 15 seconden met nog eenmaal de industrieproef “Son” te gaan. Er werd gekozen om er een tandje bij te doen en te proberen de achterstand goed te maken. De equipe ging er vol voor en na een uitstekend verlopen proef was de ontlading bij het behalen van de stop-finish dan ook groot. Helaas moest er gewacht worden op de tijden van de laatste proef tot bij het finishpodium maar daar bleek dat niet alleen de derde plaats was behaald maar dat als klap op de vuurpijl de equipe ook de snelste tijd in de klasse had gereden.

Het resultaat was een 3e plek in de klasse C3, een 13e plaats in divisie 1 en een 45e plaats in het algemeen klassement.

De volgende wedstrijd voor VB Rallysport is de Unica Schutte ICT Hellendoorn Rally op 21 en 22 september rondom Hellendoorn, welke start op de vrijdagavond en op zaterdagochtend wordt vervolgd.
Hou tot die tijd de website www.vbrallysport.nl in de gaten voor het laatste nieuws en alle foto’s van de ELE Rally!