Revanche en zilver voor VB Rallysport

      Reacties uitgeschakeld voor Revanche en zilver voor VB Rallysport

Tijdens de Unica Schutte ICT Hellendoorn Short Rally, welke op 20 september werd verreden, heeft VB Rallysport sportieve revanche genomen op de vroegtijdige exit in 2012. Na een enerverende wedstrijd, waarin werkelijk alle omstandigheden voorbij kwamen, reed rijder Martin van Brussel, genavigeerd door Anique Dufour, met de oranje Nissan Micra als tweede in de klasse 7/H13 over het finishpodium en eindigden zij als 19e in het algemeen eindklassement.

De mooiste rally van Nederland, zoals de Hellendoorn Rally door velen wordt genoemd, bestond voor de deelnemers van de Short Rally uit een vijftal proeven, waaronder de uitdagende proef Hellendoorn met een lengte van meer dan 23 kilometer. Ook stonden bekende proeven als Lichtenberg en Beuseberg op het programma, welke tweemaal verreden moesten worden.

Na de succesvolle deelname aan de Autosoft Vechtdalrally in juni keken zowel rijder als navigatrice erg uit naar deze wedstrijd. Rijder Martin voor de wedstrijd: “Tijdens de Vechtdalrally heb ik veel vertrouwen gekregen in de auto. Vooral de grip die het sperdifferentieel geeft en het ontzettend hard kunnen remmen maken dit tot een hele leuke auto om te rijden. Ik kan dan ook niet wachten om meer kilometers te maken en richt me op een goede klassering in de klasse 7/H13.”

Na publicatie van de benodigde documenten bleek het tijdschema voor de documentencontrole en de verkenning erg krap te zijn, waardoor besloten werd om op vrijdag al de documentencontrole te laten uitvoeren. Terwijl de deelnemers aan de rally worstelden met de steeds verder oprukkende mist, werd de oranje Nissan Micra door het serviceteam vakkundig voorzien van de wedstrijdstickers. Na een korte nacht werd de verkenning van de drie proeven op zaterdagochtend afgewerkt en kon de equipe zich gaan opmaken voor de start van deze korte maar avontuurlijke wedstrijd.

En avontuurlijk werd het zeker! Hoewel de equipe op de eerste proef omstreeks 15:00 uur startte in droge omstandig, hingen de regenwolken dreigend boven het parcours. De lange proef verliep prima en resulteerde in een scratch in de klasse. Na een korte tankstop werd koers gezet naar de tweede proef, welke de rijders voor een groot deel over onverharde paden leidde. Er werd gekozen om geen grote risico’s te nemen, wat helaas resulteerde in tijdverlies op zowel de tweede als de derde proef. Gedurende de service welke hierop volgde voorspelde buienradar dat moeder Natuur ambities had om het weer flink om te gooien. Eenmaal aangekomen bij de start van de vierde proef,  met het vele onverhard, bleek de voorspelling juist: hevige regenval veranderde de stoffige proef in enkele minuten tot een modderpoel. Rijdend op semi-slicks bereikte de equipe, al glibberend en glijdend, wonderwel de finish van deze beproeving en werd ook de vijfde proef behoudend uitgereden. Helaas bleef de allerhoogste trede in de klasse net buiten bereik maar werd de finish van deze avontuurlijke wedstrijd uitbundig gevierd. Rijder Martin na de wedstrijd: “Wat een modderballet! Het was heel lastig om de auto op de weg te houden op de vierde proef maar ben ontzettend trots dat het ons is gelukt!”.

Het team wil haar sponsoren ED Management, KAN Reclame, WeProveIT en het serviceteam van Lier Rallysport hartelijk bedanken voor de ondersteuning.
Hou de website www.vbrallysport.nl in de gaten voor het laatste nieuws, foto’s en de beelden van de Unica Schutte ICT Hellendoorn Short Rally en volg ons op Twitter via @VB_Rallysport.