Podiumplaats VB Rallysport in thuiswedstrijd

      Reacties uitgeschakeld voor Podiumplaats VB Rallysport in thuiswedstrijd

Tijdens de Autosoft Vechtdal Rally, welke werd verreden op zaterdag 18 juni, heeft VB Rallysport, ondanks kleine technische problemen, een foutloze wedstrijd gereden en beslag gelegd op de derde plaats in de klasse RC4. Daarnaast reed VB Rallysport voor het eerst in de nieuwe samenstelling, waarbij navigator Bart Stax uit Cuijk een succesvol debuut maakte op de bijrijderstoel van de oranje Nissan Micra.

De 12e editie van het evenement, welke in de omgeving van Hardenberg werd verreden, betekende alweer de vierde deelname voor VB Rallysport en wordt ook wel gezien als de thuiswedstrijd voor het team. Ondanks de gewijzigde opzet van het evenement en het relatief lage aantal deelnemers wist de organisatie de deelnemers een drietal uitdagende klassementsproeven voor te schotelen, welke elk driemaal verreden moesten worden. Dit resulteerde in een totaal van 155 km, waarvan 88 km tegen de klok.

In samenwerking met het serviceteam van De Garage Rallyteam werd in de weken voorafgaande aan het evenement de Nissan Micra weer vakkundig nagelopen en kleine verbeteringen doorgevoerd. Al vroeg op de zaterdagochtend werd door het team koers gezet naar de Evenementenhal in Hardenberg voor de documentencontrole, waarna het serviceteam de rallyauto gereed maakte voor de technische keuring en Martin en Bart de verkenning van de klassementsproeven afwerkten.

Met startnummer 46 op de deuren rolde de Nissan Micra, de kleinste auto van het startveld, omstreeks 14:00 uur onder de startboog door, klaar voor de eerste boucle van drie klassementsproeven. Hoewel het voor rijder Martin tijdens de eerste proef vooral zoeken naar ritme was, verliepen de tweede en derde proef een stuk beter en groeide het vertrouwen tussen rijder en navigator. Helaas bleek al snel dat de kleine maar snelle motor van de Nissan Micra niet lekker liep en haperde tijdens het accelereren, wat resulteerde in tijdverlies. Op de service werd, naast de gebruikelijke checks, tevergeefs geprobeerd de oorzaak van het probleem te achterhalen maar al snel werd duidelijk dat deze niet oplosbaar bleken te zijn.

Naast het technische ongemak liet ook moeder Natuur zich gelden, waardoor de tweede boucle in natte omstandigheden verreden werd. Geconcentreerd werden de drie klassementsproeven zonder problemen afgewerkt en werd het serviceterrein zonder kleerscheuren bereikt. De derde boucle van drie klassementsproeven werd gelukkig weer onder droge omstandigheden verreden, waarbij de equipe besloot om er nog een tandje bij te zetten en op het industrieterrein van Hardenberg een knappe 26e tijd algemeen liet noteren! Zeer tevreden en voldaan bereikte de equipe omstreeks 19:30 uur de finish met als eindresultaat een 28e plaats in het algemeen klassement, een derde plaats in de klasse RC4 en de eerste plaats in de groep H13.

Navigator Bart: “We hebben ons ritme en het vertrouwen mooi opgebouwd en hebben na een rustig begin het tempo al snel kunnen opvoeren. Daarnaast hebben we voor de wisselende omstandigheden de juiste bandenkeuze gemaakt.” Rijder Martin: “Hoewel Bart en ik nog niet eerder samen hebben gereden verliep de wedstrijd boven verwachting en ben ik erg tevreden met het resultaat. Desondanks ben ik ervan overtuigd dat zonder de technische problemen er nóg meer in had gezeten. Ik kijk dan ook erg uit naar het volgende evenement!”

Het team wil haar sponsoren ED Management, KAN Reclame, NB Concultancy, Autobedrijf Johan de Vries, Timmer Automobielen, All For Cars Meppel, WeProveIT en het serviceteam van De Garage Rallyteam hartelijk bedanken voor de ondersteuning.

Hou de website www.vbrallysport.nl in de gaten voor het laatste nieuws, foto’s en onboards van de Autosoft Vechtdal Rally en volg ons op Twitter via @VB_Rallysport.