Overwinning VB Rallysport tijdens buitenlands debuut

      Reacties uitgeschakeld voor Overwinning VB Rallysport tijdens buitenlands debuut

Tijdens de ADAC Rallye 70 Kempenich, welke werd verreden op zondag 13 maart, heeft
VB Rallysport het nieuwe rallyseizoen zeer succesvol ingeluid met een overwinning in de klasse C27. Ditmaal las vaste rijder Martin van Brussel de pacenotes voor en nam voormalig Peugeot 205 CUP-kampioen Terry Hinsen plaats achter het stuur van de oranje Nissan Micra.

De 38e editie van het evenement, welke werd verreden rondom het plaatsje Kempenich in de
Duitse Eifel, was voor Martin de eerste deelname aan een buitenlands evenement en kende een ongekend hoog aantal deelnemers: 124. De wedstrijd bestond uit een drietal verschillende proeven, welke ieder tweemaal verreden werden met een totaal van 134 km, waarvan 55 km op snelheid.

In de voorbereiding van het evenement werd er samen met het De Garage Rallyteam hard gewerkt om de Nissan Micra weer in optimale conditie te brengen na de opgelopen schade tijdens de Twente Rally.
Op zaterdag vertrok het team al vroeg richting Kempenich voor de vrijwillige documentencontrole en de technische keuring. Na het plakken van de stickers en het doorlopen van de controles maakte het team zich op voor de wedstrijddag. Op zondagochtend werd de verkenning, ondanks de nieuwe rollen in de auto, vlot en zonder problemen afgewerkt en werd de rallyauto in het startpark geplaatst.

Omstreeks 13:45 uur stond de Nissan Micra met startnummer 113 klaar voor de start en werd er koers gezet naar de eerste set van drie klassementsproeven. Hoewel de eerste proef behoudend werd verreden, kreeg het gelegenheidsduo met elke proef steeds meer vertrouwen in de auto en in hun samenwerking. Vooral de derde klassementsproef was een geweldige uitdaging voor mens en machine vanwege de hoogteverschillen, de sneeuw en de modder op en naast de proef. Desondanks wist rijder Terry de rallyauto vakkundig over de proeven te sturen en werd er na een korte pauze koers gezet voor een herhaling van de drie proeven. Hierbij werd de stijgende lijn doorgezet en bereikte het team omstreeks 18:00 uur de finish van dit prachtige evenement.

Nadat het definitief eindklassement bekend was gemaakt, bleek tijdens de prijsuitreiking dat het team in hun klasse de overwinning hadden behaald, dit tot grote verbazing van het team. Van de 83 teams welke de finish wisten te behalen legde VB Rallysport beslag op een prachtige 70e positie, wat het vooraf gestelde doel ruimschoots overtrof.
Navigator Martin: “Wát een geweldig evenement is dit! De proeven zijn prachtig, zeer uitdagend en niet te vergelijken met Nederlandse proeven. Tijdens de eerste proef was het even wennen om de notes voor te moeten lezen in plaats van zelf achter het stuur te zitten maar de samenwerking verliep perfect. Ik ben erg trots op de manier hoe Terry de auto over de proeven heeft gestuurd in deze lastige omstandigheden. Dit smaakt naar meer…”

Het team wil haar sponsoren ED Management, KAN Reclame, WeProveIT, Autobedrijf Johan de Vries, Timmer Automobielen, Koolen ABC, All For Cars Meppel en het serviceteam van De Garage Rallyteam hartelijk bedanken voor de ondersteuning.

Hou de website www.vbrallysport.nl in de gaten voor het laatste nieuws, foto’s en onboard-beelden van de ADAC Rallye 70 Kempenich en volg ons op Twitter via @VB_Rallysport.