Loon naar werken voor VB Rallysport

      Reacties uitgeschakeld voor Loon naar werken voor VB Rallysport

Tijdens de Rally van Putten, welke op 18 april werd verreden, heeft VB Rallysport een geweldige start gemaakt van het nieuwe rallyseizoen. In deze zware wedstrijd, waarin zelfs de pechduivel werd overwonnen, behaalde rijder Martin van Brussel uit Meppel, genavigeerd door Anique Dufour uit Nijeveen, met de oranje Nissan Micra een 32e plaats in het algemeen eindklassement en tevens de allereerste overwinning in de klasse H13.

Werd de eerste editie van de Rally van Putten nog onder regenachtige omstandigheden verreden, tijdens deze tweede editie waren de omstandigheden ideaal voor de deelnemers. De wedstrijd bestond uit een viertal klassementsproeven rondom Putten, welke tweemaal gereden moesten worden, goed voor 122 kilometer op snelheid. De afsluitende twee proeven werden verreden op Industrieterrein Harselaar in Barneveld.

Vorig jaar maakte VB Rallysport het debuut met de snelle Nissan Micra en wil dit seizoen de stijgende lijn van seizoen 2014 vasthouden en meer ervaring opdoen met de nieuwe rallyauto. Tijdens de winterstop is er dan ook hard gewerkt door de monteurs van het De Garage Rallyteam uit Meppel, waarmee vanaf dit seizoen intensief wordt samengewerkt, om de Nissan verder te verbeteren.

Op vrijdagavond kregen de teams de mogelijkheid om zich te melden voor de documentencontrole en het in ontvangst nemen van het routeboek en de benodigde stickers. Vervolgens werd koers gezet naar klassementsproef 2 en 3 van de wedstrijd, voor het verkennen van het parkoers en het maken van de pacenotes. Na een korte nacht werd op zaterdagochtend de verkenning van de laatste twee proeven afgewerkt en kon het team zich onder het genot van een heerlijk lentezonnetje gaan voorbereiden op de lange rallydag. Ondertussen prepareerde het serviceteam de rallyauto voor de technische keuring en de eerste ronde van 3 klassementsproeven.

Omstreeks 13:45 uur vertrok het team voor de eerste klassementsproeven, waarna een half uur service op het programma stond. Hoewel de eerste proef prima verliep kwam het team al op de tweede proef de pechduivel tegen. Met een vreemd sturende rallyauto werd behoudend naar de finish gereden en werd een snelle controle rond de auto gemaakt. Rijder Martin: “De auto voelde als een dweil, het leek alsof we een lekke band of een kapotte schokbreker hadden.” Onzeker over hoe ver de auto nog kwam werd toch koers gezet naar de derde proef, welke was geneutraliseerd. Een geluk bij een ongeluk omdat hierdoor direct koers gezet kon worden naar de service, waar de monteurs al klaar stonden om de problemen op te lossen. Al snel bleek dat een bevestiging van de achteras was afgebroken en even leek het team de handdoek in de ring te moeten gooien. Een ander rallyteam hielp het team uit de brand en leverde het benodigde onderdeel, waardoor het team de wedstrijd alsnog kon vervolgen.

Na de tweede ronde van drie klassementsproeven werd de auto vakkundig nagelopen door de monteurs en kon het team zich gaan opmaken voor de industrieterrein-proef. Door vertraging startte de proef een uur later dan gepland, waardoor het team zonder lampenbak moest rijden. Tijdens de laatste service werd de lampenbak wél gemonteerd en werd de laatste proef sneller verreden dan de eerste maal en werd het doel, de finish halen, bereikt. Rijder Martin: “Na de problemen op proef 2 dacht ik dat de wedstrijd over was. De proeven daarna zag ik als een bonus en ben heel blij met het bereiken van de finish van deze zware wedstrijd. Het serviceteam verdient een groot compliment!”

Het team wil haar sponsoren ED Management, KAN Reclame, WeProveIT, Autobedrijf Johan de Vries en het serviceteam van De Garage Rallyteam hartelijk bedanken voor de ondersteuning.

Hou de website www.vbrallysport.nl in de gaten voor het laatste nieuws, foto’s en de beelden van de Rally van Putten en volg ons op Twitter via @VB_Rallysport.