In de startblokken voor de Hellendoorn Rally

      Reacties uitgeschakeld voor In de startblokken voor de Hellendoorn Rally

De zomervakanties zijn weer voorbij, de dagen worden langzaam korter en op veel plaatsen staat het mais al hoog op het land. Heel rallyminnend Nederland weet wat er dan voor de deur staat: de befaamde Hellendoorn Rally. Deze vijfde wedstrijd van het Nederlands Rallykampioenschap, welke zijn oorsprong kent in de tachtiger jaren, leidt de rallyrijders en hun bolides door het prachtige landschap van Twente en laat het hart van menig rijder, navigator maar ook toeschouwer sneller kloppen.

Na de rentree in 2014 is VB Rallysport, bestaande uit rijder Martin van Brussel en navigatrice Anique Dufour, met de oranje Nissan Micra aan een sterk en leerzaam seizoen 2015 bezig. In de Rally van Putten en de Autosoft Vechtdalrally behaalde het team tweemaal een vierde plaats in de klasse RC4 maar tijdens de Hellendoorn Rally zal het team voor niets minder dan een podiumplek gaan. Voor deze wedstrijd is er gekozen voor een wel heel bijzondere teamsamenstelling: rijder Martin van Brussel zal ditmaal worden genavigeerd door de ervaren Martin Nortier.

Voor beide Martin’s begint de wedstrijd al op donderdagmiddag, waarop de documentencontrole zal plaatsvinden en aansluitend de eerste proeven verkent zullen worden. Voor de overige proeven krijgen de heren de vrijdagochtend en middag de tijd, waarna de wedstrijd vanaf 18:31 uur pas echt van start zal gaan met de eerste 6 klassementsproeven. Na een korte nacht volgt een lange zaterdag met 10 klassementsproeven, waarbij de eerste deelnemer om 9:01 uur zal starten en omstreeks 19:59 uur op het finishpodium wordt verwacht.

Volg de verrichtingen van VB Rallysport met beide Martin’s via www.rallytiming.nl en op Twitter via @VB_Rallysport en @MartinNRT.